Kom bij ons team
Integra Port Services NV / DP World Paramaribo speelt een sleutelrol in de wereldwijde supply chain in opkomende economieën en groeiende welvaart. Het is een belangrijke taak, en één die slimme, trotse, gepassioneerde mensen vereist die over de hele wereld werken - mensen die niet bang zijn om te innoveren en nieuwe manieren te vinden om ons bedrijf vooruit te helpen.

We realiseren ons ook dat mensen onze belangrijkste middelen zijn, dus zorgen wij voor ons personeel en beleiden hen om de volledige potentie te bereiken door middel van een uitgebreid leer- en ontwikkelingsprogramma’s.
Ons cultuur
Deze principes bepalen wat we doen en wie we zijn, en daarom staan ​​we bekend om de gedeelde waarden van onze mensen.
Ons voortdurende succes hangt af van groei en groei reikt verder dan onze balans, en omvat de ontwikkeling van onze mensen, onze industrie, -economieën en gemeenschappen waarin we actief zijn.
Vacatures
Vacatures
Door middel van onze diensten bieden we een unieke stuwadoorservaring aan onze wereldwijde en regionale carrierklanten.   ...
Loopbaanontwikkeling
Als onderdeel van een wereldwijd bedrijf hebben we veel middelen, maar geen belangrijker dan onze mensen. Met meer dan 37.000 medewerkers wereldwijd zetten we ons in om ervoor te zorgen dat ze de vaardigheden en kennis hebben om op het hoogste niveau te presteren. En door in onze mensen te investeren, kunnen we hun loopbaanontwikkeling vormgeven zodat ze er persoonlijk en professioneel baat bij hebben, en ook DP World Paramaribo. De leer- en ontwikkelingsbehoefte van werknemers wordt voortdurend beoordeeld, waarbij kansen en doelen worden geïdentificeerd als onderdeel van het jaarlijkse prestatie beoordelingsproces.
Ons wervingsproces
Bij DP World Paramaribo trekken en behouden we de besten in de branche. En als werkgever voor gelijke kansen zijn we voorstander van een diverse en inclusieve werkplek. Als u deel uit wilt maken van ons team, volgen hier de fasen van ons wervingsproces:
1
Online applicatie
Alle sollicitanten worden aangemoedigd om online te solliciteren op vacatures die op de website worden vermeld. Zorg ervoor dat de door u verstrekte informatie juist en actueel is. Aanvragen blijven zes maanden in onze database. Gedurende die tijd kunnen we contact met u opnemen als er een andere functie beschikbaar komt die overeenkomt met uw profiel.
2
Shortlist
De wervingsmanager en de afdeling Human Capital zullen alle sollicitaties beoordelen en een shortlist opstellen op basis van vaardigheden en ervaring. Het aantal mensen op de shortlist is afhankelijk van de rol.
3
Interview en beoordeling
Doorgaans worden kandidaten op de shortlist uitgenodigd voor een persoonlijk interview. Het interview kan telefonisch of via videoconferentie plaatsvinden, of persoonlijk, of bij een aangewezen beoordelingscentrum. Als onderdeel van dit proces kan DP World vaardigheidsbeoordelingen uitvoeren, evenals een psychometrische evaluatie, afhankelijk van de aard van de functie.
4
Werkaanbod
Op basis van de interviewprestaties en de geschiktheid van de sollicitant voor de rol, zal de wervingsmanager beslissen wie de functie moet worden aangeboden. De succesvolle sollicitant wordt gecontacteerd door het wervingsteam en krijgt een voorwaardelijk bod van.